Wie wordt beïnvloed door Hypertensie?

Wie wordt beïnvloed door Hypertensie?


Hypertensie is een aandoening waarbij de bloeddruk chronisch verhoogd is. Als de bloeddruk te hoog is, moet het hart harder werken om te pompen. Hypertensie kan gevaarlijk zijn omdat het aderverkalking, beroerte, nierziekte en de ontwikkeling van hartfalen kan veroorzaken. Een lezing van 140/90 of hoger wordt beschouwd als een hoge bloeddruk.

De feiten

Hypertensie is een veel voorkomende aandoening. Het is bekend als sluipmoordenaar omdat er vaak geen symptomen en kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen als het niet wordt behandeld. Schade aan de bloedvaten kan jaren duren om te ontwikkelen. Bloeddruk steeds wisselende. Om deze reden zal uw arts u geen diagnose met een hoge bloeddruk, tenzij herhaalde metingen zijn consistent hoog.

Betekenis

Volgens de American Heart Association, meer dan 73 miljoen Amerikanen de leeftijd van 20 jaar en ouder hebben een hoge bloeddruk. Deze aandoening treft ongeveer een op de drie volwassenen. Volgens het Center for Disease Control, zal ongeveer 90 procent van de volwassenen op middelbare leeftijd hypertensie ergens te ontwikkelen in hun leven.

overwegingen

Hypertensie is eerder mannen dan vrouwen beïnvloeden. Zwarten hebben meer kans te worden getroffen dan blanken. In meer dan 90 procent van de gevallen hypertensie bij volwassenen, is de oorzaak onbekend. Een klein percentage van de gevallen hebben een aanwijsbare oorzaak, zoals nierproblemen, tumoren van de bijnier, hartafwijkingen en bepaalde medicijnen, zoals de pil.

Risicofactoren

Er zijn veel risico factoren die samenhangen met hypertensie, zoals roken, het eten van een dieet dat rijk is aan vet en het leiden van een zittend leven. Mensen die zwaar drinken of te zwaar zijn en benadrukte zijn op een hoog risico op het ontwikkelen van hoge bloeddruk. Er zijn aanwijzingen dat de genetica een rol kan spelen bij het ontwikkelen van deze aandoening. Als je leeftijd, het risico van hoge bloeddruk verhoogt. Bepaalde chronische aandoeningen zijn ook risicofactoren, zoals diabetes, hoge cholesterol en nierziekten.

Oplossing

Hypertensie kan niet worden genezen, maar het kan worden gecontroleerd. Controle van de bloeddruk kan medicatie en veranderingen in levensstijl te betrekken. Enkele voorbeelden van veranderingen in levensstijl onder meer het eten van minder tafel zout en vet, stoppen met roken, afvallen en steeds meer actief. Als veranderingen in levensstijl niet uw bloeddruk onder controle te brengen, kan uw arts medicijnen voorschrijven. Regelmatige controles zijn een belangrijk onderdeel van het houden van de bloeddruk onder controle.