Waarom je buik kwetst na Oefening

Waarom je buik kwetst na Oefening


De oefening is goed voor je, dus waarom doet het pijn? Maagpijn na een training is over het algemeen onderverdeeld in twee categorie├źn: spierpijn en gastro-intestinale ongemak. Noch een is aangenaam, en in de meeste gevallen, geen van beide is bijzonder gevaarlijk voor uw gezondheid. Blijf gehydrateerd en gevoed met gezonde voeding, tijd uw eten op de juiste wijze en de intensiteit van je training om te voorkomen dat je maag uit kwetsen na het sporten.

uitdroging

Uitdroging kan leiden tot ernstige maagpijn, volgens een studie gepubliceerd in een uitgave van het 2004 "Journal van het College van Artsen en Chirurgen Pakistan." Zweten tijdens een training koelt je af, maar verhoogt ook het risico op uitdroging als je niet van de verloren vocht te vervangen. Dit is vooral het geval bij de uitoefening van bij warm weer. Voorkom uitdroging door het drinken van 16 tot 20 liter water een paar uur voordat u uw training te beginnen. Doorgaan om water te drinken tijdens het oefenen, en follow-up van uw lichamelijke activiteit met meer vloeistoffen. De American Council on Exercise adviseert 16 tot 24 ounces voor elke pond van water verloren tijdens de oefening.

DOMS en Overtraining

Spierkater is een soort spier ongemak dat optreedt nadat u de oefening. DOMS-gerelateerde maag pijn misschien niet opdagen tot een dag of twee nadat u uw buikspieren heb verloofd tijdens een training, zoals het doen van situps. Ontsteking van de spiervezels veroorzaakt door microscopisch kleine scheuren is de reden waarom je maag doet pijn. Dit gebeurt meestal wanneer je hebt gewerkt de spier voorbij zijn normale capaciteit. Spierkrampen - de onvrijwillige samentrekking van een spier - kan ook een indicatie van overwerk zijn. Als u regelmatig de ontwikkeling van pijn in de buik, het verminderen van de intensiteit van uw training of overstap naar een andere oefening voor een tijdje.

Dieet

Uw dieet kan bijdragen aan maagpijn na het sporten. Het eten van grote maaltijden of zware voedingsmiddelen die worden gebakken, veel vet of vettige langer duren om te verteren en kunnen achterlaten als u opgeblazen gevoel, gasvorming en misselijk tijdens en na een training. Voedingsmiddelen die je niet gewend zijn, ongeacht wat ze zijn, kan ook wrak ravage op uw spijsverteringsstelsel na het sporten. MayoClinic.com raadt het eten van een combinatie van volkoren koolhydraten en eiwitten om je energie te geven voor uw activiteit. Bananen en andere vruchten, crackers, energie of mueslirepen en yoghurt zijn ideaal tussendoortje opties die waarschijnlijk niet om u te verlaten met een maagklachten nadat u uit te oefenen.

Time je Eating

Het eten van te veel vlak voordat je uit te oefenen of niets voor een training kan ertoe leiden dat uw maag pijn te doen eten. Plan grote maaltijden voor ten minste drie uur voordat u gaat trainen. Consumeren kleinere maaltijden of snacks ongeveer twee uur voor een training om je energie te geven zonder de dreiging van indigestie.