Kan Eating Popcorn Breng een galblaas Attack?

Kan Eating Popcorn Breng een galblaas Attack?

De galblaas is een orgaan dat is gelegen in de buurt van de lever. Het dient als een opslagcentrum voor gal, een vloeistof die digest vetten helpt. De belangrijkste oorzaak van problemen met de galblaas als er iets blokkeert de afgifte van gal. In de meeste gevallen de verstopping wordt veroorzaakt door een galsteen. Wanneer een verstopping optreedt, wordt aangeduid als een galblaas aanval. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen leiden tot galblaas aanvallen optreden, terwijl andere voedingsmiddelen zoals popcorn kan helpen bij het verlagen van de frequentie van de aanvallen.

de galblaas

De galblaas is peer-vormig en zit in de buurt van de lever. Slaat de gal, die nodig is om vetten te verteren. Gal wordt gemaakt van water, cholesterol, galzouten en andere chemicaliën. Af en toe de gal vormt stenen, die de gal kan blokkeren van het verlaten van de galblaas. Dit kan zeer pijnlijk zijn. Pijn kan in de buik of tussen de schouderbladen. Galstenen kan leiden tot misselijkheid, koorts, koude rillingen en braken veroorzaken. Als u symptomen hebt moet je medische hulp te raadplegen.

Afnemende galblaasaanvallen

Er zijn vele manieren om de frequentie en de ernst van de galblaas aanvallen verminderen. Het verliezen van gewicht en het eten van de juiste voeding is aangetoond dat zij heilzaam zijn. Vetrijke voedingsmiddelen zoals gebakken kip, uienringen, patat en voedsel met veel boter kan een galblaas aanval uitlokken. Om een ​​aanval moet je streven naar voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels, zoals granen, noten, groenten en lucht geknald vlakte popcorn te voorkomen.

popcorn

Er zijn veel verschillende soorten popcorn. Het type dat u kiest kan ofwel verhogen of remmen galblaas aanvallen. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels, zoals lucht geknald vlakte popcorn, kan de spijsvertering te bevorderen en de frequentie van de galblaas aanvallen verminderen. Echter, het toevoegen van boter, kaas en andere vetrijke producten aan de popcorn daadwerkelijk verhoging van de ernst en frequentie van aanvallen.

speciale overwegingen

Popcorn kan komen in vele verschillende soorten en smaken. Hoe meer ingrediënten in popcorn hoe moeilijker het zal zijn om te verteren. Hoe meer suiker, vet en zout toegevoegd aan de popcorn hoe meer calorieën bevat. Gewichtstoename is een risicofactor voor galblaas ziekte. Het consumeren van popcorn dat rijk is aan vet, cholesterol en calorieën kunnen galblaas aanvallen veroorzaken.