The Signs & amp; Symptomen van HPV bij mannen

The Signs & amp; Symptomen van HPV bij mannen

Human papillomavirus, of HPV is een seksueel overdraagbare ziekte die mannen, zowel als vrouwen treft. Tot 9 september 2009, Gardasil, de HPV-vaccinatie, werd niet goedgekeurd voor gebruik door mannen. Slechts vier spanningen van HPV --- 6, 11, 16 en 18 --- symptomen veroorzaken bij mannen. Volgens de Centers of Disease Control and Prevention (CDC), andere stammen van HPV verdwijnen zonder de noodzaak van behandeling. De symptomen van HPV ernstig: genitale wratten, anale kanker en peniskanker.

Genitale wratten

Eén van de symptomen van HPV bij mannen genitale wratten, die veroorzaakt worden door stammen HPV 6 en 11, of de "laag risico" stammen van HPV. Volgens de CDC, kan genitale wratten op de penis, testikels, lies, dijen en anus --- waar de patiënt in contact met zijn besmette partner kwam. De wratten verschijnen als ofwel verhoogd, vlak of bloemkool-vormige. Bovendien kan de genitale wratten enkelvoud of in groepen te vormen. Het begin varieert van enkele weken tot maanden na het virus. Behandelingsopties voor genitale wratten onder het vriespunt, medicijnen of een operatie.

Anale Kanker

Een van de meest ernstige symptomen van HPV bij mannen anale kanker, die wordt veroorzaakt door de "high-risk" HPV-stammen 16 en 18. Sommige patiënten kunnen geen symptomen, volgens CDC. Als een patiënt wel symptomen van anale kanker, anale bloeden kan hij, gezwollen lymfeklieren in de anale of lies, pijn, jeuk of afscheiding, en een verandering in stoelgang of de vorm van de ontlasting te geven. Sommige groepen die een verhoogd risico op anale kanker, homoseksuele en biseksuele mannen of mannen die HIV positief zijn, kan een anale Pap-uitstrijkje te hebben; anale uitstrijkjes detecteren abnormale cellen, die later verwijderd worden. Echter, de CDC niet aan anale uitstrijkjes, omdat er niet genoeg klinische bewijzen.

penile Cancer

De andere ernstige symptomen van HPV, peniskanker, wordt ook veroorzaakt door de "high-risk" HPV-stammen 16 en 18. Sommige patiënten met kanker van de penis geen symptomen totdat de kanker vergevorderd is geworden. Primaire symptomen van penile kanker kleurverandering, verdikking van de huid en de opbouw van weefsel rond de penis. Wanneer de kanker ernstiger geworden, pijnloze groei op penis van de patiënt. Echter, in sommige gevallen, de groei kan pijnlijk zijn en bloeden.