Stuifmeel van Pros & amp; Cons

Stuifmeel van Pros & amp; Cons

Bijen verzamelen pollen zoals ze buzz van planten te planten en terug naar de korf. De door een enkele bijen verzameld stuifmeel kan een mix van granen uit tal van verschillende plantensoorten zijn. Voorstanders tout bee pollen voor een aantal traditionele toepassingen, maar Drugs.com merkt op dat sommige van de meest voorkomende beweringen over de activa stuifmeel hebben niet voldoende bestudeerd.

Rijk aan voedingsstoffen

Drone bijen gebruiken stuifmeel als voedingsbron en is het bekend om een ​​concentraat van vitaminen, mineralen en eiwit. Gene Bruno, Deken van Academics bij Huntington College, merkt op dat eiwit concentraties in bijenpollen zijn 5-7 keer dat van andere hoge eiwitbronnen. Bruno looft stuifmeel om zijn antioxiderende activiteit en zijn vermogen om rode bloedcellen-efficiëntie. Deze twee eigenschappen maken bijenstuifmeel veelbelovend als een anti-aging supplement en als een energie-booster. Olympische atleten zijn bekend om stuifmeel te gebruiken als een performance supplement.

een allergeen

Voor iedereen met een allergische gevoeligheid voor stuifmeel, kan blootstelling aan dit voedselrijke stof meer kwaad dan goed doen. Allergieën optreden wanneer het immuunsysteem van het lichaam ten onrechte reageert op een goedaardige stof alsof het een bedreiging. Zoals uitgelegd door Dr Constantinos Pitsios van de afdeling Allergologie en Klinische Immunologie aan Laikon General Hospital in Griekenland, kan verschillende allergene planten bijdragen aan de inzameling van stuifmeel van een bee's. Aldus kan blootstelling pollen leiden tot allergische reacties bij personen die gevoelig zijn voor die specifieke plant.

Allergieën kunnen levensbedreigende reacties veroorzaken. Ernstige anafylaxie kan optreden bij personen met bijen stuifmeel gevoeligheden. Hoewel ernstige of fatale reacties zijn zeldzaam, moet iedereen die zich zorgen maakt over allergieën heeft hun arts te raadplegen alvorens bee pollen.

prostaat Effects

Een bee pollen extract genaamd Cernilton is gevonden om de plasbuis en de sluitspieren te ontspannen en verhoging van de blaas samentrekken van de spieren. Deze kwaliteiten kan worden gerelateerd aan een groeiende hoeveelheid bewijsmateriaal ter ondersteuning van de effectiviteit stuifmeel in het beheer van prostatitis en goedaardige prostaatvergroting. Dr. J. Curtis Nickel van de afdeling Urologie, Queen's University in Ontario citeert rapporten van gunstige resultaten in de behandeling van chronische prostatitis met Cernilton, en merkt op dat de patiënten verbeterd of hersteld vaker gebruik Cernilton dan ze deden met een placebo. Hij waarschuwt dat er meer uitgebreide studies nodig zijn om een ​​back-up van deze in eerste instantie veelbelovende bevindingen.