Skin-Care Alternatieven voor chemische peelings

Skin-Care Alternatieven voor chemische peelings

Overzicht

Chemische peelings worden gebruikt voor de behandeling van de zon beschadigde huid, acne, verkleuring van de huid en andere onvolkomenheden van de huid, zoals rimpels. Het gaat om de toepassing van chemicaliën zoals alfa- hydroxyzuren, fenol of trichloorazijnzuur aan de huid gedurende een bepaalde periode, waarna de chemische stof wordt verwijderd. Dit leidt tot de geleidelijke afpellen van de lagen van de huid aan nieuwe huid zichtbaar. Alternatieven voor chemische peelings omvatten dermabrasie, laser resurfacing en de toepassing van actuele medicatie zoals tretinoïne.

dermabrasie

Dermabrasie is een procedure die inhoudt dat het schuren van het huidoppervlak. Een schuurmiddel mechanisch apparaat wordt gebruikt om zand of afschrapen beschadigde huid. Dit maakt nieuwe huid te regenereren in plaats van de eerder ongewenste huid. Deze procedure wordt gebruikt om de gehavende huid, verkleurde huid en in de zon beschadigde huid te behandelen. Sommige bijwerkingen of risico's van dermabrasie omvatten hyperpigmentatie, hypopigmentatie, de vorming van kleine witte koppen, de ontwikkeling van littekenweefsel en infectie. Om het risico op complicaties te verminderen, is het het beste om een ​​gekwalificeerde dermatoloog voor deze procedure te kiezen.

laser Resurfacing

Lasertherapie kan worden gebruikt om de huid opduiken net zoals chemische peelings. Tijdens lasertherapie, wordt een lichtbundel op de huid. Het licht warmt de huid en stimuleert de aanmaak van collageen, een eiwit dat de huid stevig en kreukvrij houdt. De warmte zorgt ervoor dat ook de bovenste laag van de huid los te laten. Het eindresultaat van deze behandeling is de ontwikkeling van nieuwe huid die gladder, steviger en jeugdig uiterlijk. Verwachten dat een aantal tijdelijke pijn en roodheid van de huid na de procedure. Het kan nodig zijn tot een maand voor uw huid te genezen, en je nodig hebt om je huid tegen de zon te beschermen gedurende deze tijd. Zonnebrandcrème met SPF 15 of meer kan bescherming tegen de zon, terwijl je huid geneest bieden.

tretinoïne

Tretinoïne is een recept crème ook wel bekend als Renova, Retin-A, Atralin, Revita en Refissa, onder andere namen. Het is een derivaat van vitamine A en kan worden gebruikt voor de behandeling van acne, fijne rimpels en zon beschadigde huid. Tretinoïne werkt door het afpellen van de bovenste laag van de huid en stimuleert collageenproductie. Deze crème moet worden gebruikt zoals voorgeschreven door een dermatoloog. Neem contact op met uw dermatoloog als u ernstige vormen van de volgende optreden: roodheid van de huid, de huid peeling, droogheid van je huid en een stekend gevoel.