Bijwerkingen van Allegra-D

Allegra-D is een geneesmiddel dat pseudo en fexofenadine bevat. Pseudo-efedrine is een decongestivum die helpt bij het verwijde bloedvaten die een verstopte neus kan leiden tot krimpen. Fexofenadine is een antihistamine dat de hoeveelheid histamine in het lichaam vermindert. Net als veel andere medicijnen, Allegra-D heeft een aantal bijwerkingen die gebruikers op de hoogte van het invullen van een cursus van de behandeling zou moeten zijn.

Problemen Sleep

Allegra-D kan veroorzaken slaapproblemen, volgens de consument drug informatie op Drugs.com. Prikkelbaarheid en rusteloosheid kan worden veroorzaakt door de pseudo-efedrine in Allegra-D en slapeloosheid (slapeloosheid) kunnen ook voorkomen. De National Institutes of Health attributen deze bijwerkingen aan de gelijkenis pseudo-efedrine te efedrine en amfetaminen.

Stemming en gedrag Changes

Allegra-D is bekend stemming en gedrag bij kinderen en volwassen voorkomen. Het kan leiden tot verwardheid, ongebruikelijke gedachten en hallucinaties, problemen met het geheugen en de concentratie en ongewone gedrag. Deze bijwerkingen moeten onmiddellijk worden gemeld aan een arts. De behandelend arts kan stopzetten Allegra-D en een ander geneesmiddel voorschrijven.

huideffecten

Allegra-D heeft een aantal bijwerkingen die de huid, zoals roodheid, tintelen, jeuk, huiduitslag en warmness onder de huid beïnvloeden. Sommige van deze bijwerkingen wijzen op een allergische reactie op het geneesmiddel, dus ze moeten worden gemeld aan een arts als ze blijven bestaan. Indien een allergische reactie optreedt, kan Allegra-D worden vervangen door een ander geneesmiddel dat een antihistaminicum en decongestivum bevat.

Zenuwstelsel

Hoewel dit zelden voorkomt, kunnen sommige bijwerkingen van Allegra-D het zenuwstelsel beïnvloeden. Bijwerkingen als oncontroleerbaar schudden, toevallen en flauwvallen zijn gemeld. Deze bijwerkingen kunnen ernstige gevolgen voor de gezondheid veroorzaken. Te melden aan uw arts onmiddellijk.

spijsverteringsorganen

Sommige Allegra-D bijwerkingen beïnvloeden ook het spijsverteringsstelsel. Je zou kunnen misselijkheid, maagpijn, droge mond, brandend maagzuur, maagpijn en verlies van eetlust. Als deze systemen niet verdwijnen na het nemen van een aantal doses van het geneesmiddel, te melden aan uw arts, zodat alternatieve behandeling kan worden overwogen.

Cardiovasculair systeem

Ernstige bijwerkingen van Allegra-D kan het cardiovasculaire systeem beïnvloeden. Deze bijwerkingen zijn een onregelmatige hartslag of een beukende hartslag. Drugs.com waarschuwt gebruikers dat Allegra-D hoge bloeddruk die kan worden gesignaleerd door pijn op de borst en ernstige hoofdpijn kan veroorzaken. Raadpleeg een arts onmiddellijk als deze bijwerkingen optreden.

urinewegen

Terwijl soms kunnen Allegra-D ook bijwerkingen die veranderingen in de urinewegen, leidend tot moeilijke en pijnlijke urineren opgeslagen. Deze worden beschouwd als ernstige bijwerkingen, dus ze moeten onmiddellijk worden gemeld aan een arts als ze zich voordoen.