Neus Bloeden bij volwassenen

Neus Bloeden bij volwassenen


Neusbloedingen kunnen pijnlijk en lastig zijn, vooral als je een volwassene. Het bloeden kan beginnen bij een volkomen ongepast tijd, zoals tijdens een zakelijke bijeenkomst, en het lijkt alsof het nooit zal stoppen. Meestal zijn ze onschadelijk, maar soms medische interventie noodzakelijk om de bloedstroom te stoppen en te voorkomen dat meer neusbloedingen voorkomen.

Oorzaken van Typische Neusbloedingen

Neus bloedingen zijn zelden een ernstig probleem en worden meestal veroorzaakt door neus-picking of letsel aan de neus. Dit is de reden waarom neusbloedingen lijken vaker voor te komen bij kinderen. Kinderen hebben meer kans om de slechte gewoonte van het kiezen van hun neus hebben of zouden kunnen krijgen in gevechten op de speelplaats die resulteren in een bebloede neus. Er zijn veel kleine bloedvaten op het voorste deel van de neus, dat is waar deze kleine neus bloedt het vaakst voorkomen.

Oorzaken van Posterior Neusbloedingen

Veel volwassenen krijgen neusbloedingen, soms chronisch. Een posterior bloedneus is wanneer het bloeden verder terug in de neus plaatsvindt. Dit kan het gevolg zijn van vernauwing van bloedvaten die optreedt met veroudering, die arteriosclerose genoemd. Niet alle neusbloedingen die voorkomen bij volwassenen zijn achterste, maar volwassenen zijn meer vatbaar voor hen dan kinderen zijn.

At-home Treatment

Minor neusbloedingen kan meestal thuis worden behandeld. Veel mensen hebben theorieën over hoe je zou moeten een bloedneus te krijgen om het bloeden te stoppen. De aanbevolen manier om dit te doen is om gewoon knijpen de neusgaten samen gedurende 10 minuten. Andere behandelingen, zoals het aanbrengen van ijs, waardoor het hoofd in verschillende posities en het invoegen van gewatteerd up weefsel in je neus niet werken.

Geneeskundig onderzoek

Soms is het bloeden niet stopt na 10 minuten van het knijpen. Het is aan te raden om een ​​afspraak met uw arts te zien op dit punt te maken. Meestal zal de arts de neus te zien waar het bloeden vandaan komt onderzoeken. Vaak is het niet nodig om iets te doen behalve wachten tot het bloeden te stoppen.

medische procedures

Als het bloeden ernstiger is, zijn er verschillende manieren waarop uw arts het kan stoppen. Hij kan besluiten om de neus met gaas te pakken. Het gaas zal geen bloed en ook druk uitoefenen op te vangen op de bloedvaten om ze te stoppen met bloeden. Hetzelfde kan worden gedaan met een soort spons. Ze worden meestal verwijderd na enkele dagen. Een andere optie is om de ader cauterize. Dit is als een chemisch of laser wordt gebruikt om de ader die veroorzaakt het bloeden te verzegelen.

Posterior Bloeden Behandelingen

Een posterior bloedneus kan een beetje meer medische aandacht nodig. Vaak kan de bloedneus niet worden tegengehouden door de knijpen techniek en bloed zal beginnen af ​​te lopen de keel. Een arts kan ervoor kiezen om de neus van de persoon verpakken met gaas of een ballonvormig apparaat dat uitzet en druk uitoefent op de bloedvaten. Vaak is deze techniek is pijnlijk en kan ziekenhuisopname vereisen om infectie te voorkomen en ervoor te zorgen dat voldoende zuurstof beschikbaar is voor de persoon. Om de pijn en ongemak te voorkomen, veel artsen ervoor kiezen om het bloeden bloedvat cauterize.

het voorkomen

Als u gevoelig bent voor neusbloedingen, zijn er verschillende technieken die u kunnen helpen te voorkomen dat ze. Droge winter lucht kan leiden tot de neus te droog worden en makkelijker te kraken, waardoor bloeden. Gebruik een luchtbevochtiger om de lucht vochtig te houden. Sommige mensen hebben met succes aanbrengen van een smeermiddel in het inwendige van de neus, zoals vaseline.