Sappen Laag in Kalium

Sappen Laag in Kalium

Kalium is een mineraal van nature aanwezig in veel groenten en fruit die je lichaam gebruikt om de functies van je hart, nieren, spieren, zenuwen en nog veel meer te ondersteunen. Terwijl kalium vele beschermende voordelen kan hebben, als u een nierziekte, kan uw lichaam niet in staat zijn om het goed te filteren. Als gevolg hiervan, moet u wellicht een aantal veranderingen in de voeding keuzes, waaronder de sappen je drinkt om uw totale inname van kalium te verminderen.

Betekenis

Omdat veel groenten en fruit bevatten kalium, kan het nodig zijn om te voorkomen of te beperken bepaalde vruchtensappen als je het beperken van de inname van kalium. High-kalium uitgangsmateriaal worden geacht die hoger dan 200 mg kalium per portie, volgens Drugs.com. Een kopje pruimensap heeft ongeveer 707 milligram, waardoor een zeer hoge kalium vruchtensap. Een half kopje sinaasappelsap is ook hoog in kalium - ongeveer 236 milligram per portie, terwijl een half-cup serveren van grapefruitsap bevat tussen de 200 en 300 milligram.

Low-Kalium Sappen

Als u genieten van een glas vruchtensap bij het ontbijt of een maaltijd, zijn er low-kalium-opties. Appelsap wordt beschouwd als een medium-kalium sap, die ongeveer 147 milligram kalium per een-half kopje serveren, volgens Drugs.com. Cranberry en druivensap zijn ook lager-kalium sap porties in vergelijking met pruimen en sinaasappelsap.

porties

Porties zijn belangrijk om te overwegen bij het drinken van low-kalium sappen, omdat een low-kalium sap snel een high-kalium optie kan worden als gegeten in overmaat. Bijvoorbeeld, de portie van appelsap is een halve beker of 4 ounces. Echter, als je naar een volledige kopje appelsap drinken, je zou krijgen bijna 300 milligram kalium - het maken van appelsap een high-kalium keuze. Het beoefenen van gematigdheid is belangrijk bij het drinken van vruchtensappen. Als u vragen heeft over een bepaalde portie of kaliumgehalte van een vruchtensap hebben, overleg dan met uw arts of diƫtist over veilige innameniveaus of alternatieven voor vruchtensap.

Fluid Overwegingen

Als u het beperken van gehalte aan kalium, omdat u een nierziekte heeft, kan ook zijn dat u uw totale vochtinname beperken. Dit komt omdat de nieren ook verantwoordelijk voor het filteren van vloeistoffen en kalium en mineralen zoals calcium en fosfor. Als dit het geval is, kan het nodig zijn om de hoeveelheid vruchtensap in uw dieet, evenals andere dranken te beperken.