Hoe schoon te maken Out Nose

Verstopte neus is een veel voorkomende aandoening die ontstaat als reactie op virussen, zoals verkoudheid en griep, allergieën, infecties van de sinussen en andere problemen. Opruimen van je neus kan uw ademhaling te verbeteren, helpen bij het slapen en verminderen uw ongemak. Wissen van je neus van slijm maakt het ook mogelijk neussprays en andere medicijnen om effectiever te werken, verwijdert irriterende stoffen en allergenen uit uw neus en vermindert de ontsteking veroorzaakt door druk en irritatie. Nasaal irrigatie is effectief en geschikt voor volwassenen en kinderen van alle leeftijden, volgens de Mayo Clinic.

Stap 1

Was uw handen met warm water en zeep. Meng 1/4 theelepel zout met 4 oz. warm, schoon water. In de meeste gevallen behandeld kraanwater is prima. Als uw water komt uit een put, BabyCenter raadt het gebruik van gekookt kraanwater of gebotteld water.

Stap 2

Voeg een klein snufje van gewone zuiveringszout aan het zoute water, of zoutoplossing, oplossing. De baking soda zal helpen voorkomen dat de oplossing van het verbranden van de binnenkant van je neus tijdens het gebruik.

Stap 3

Leun op een gootsteen of bad en breng de zoute oplossing voor uw neus met behulp van uw holle handen. Adem in door je neus. Minor hoesten is normaal en geen reden tot bezorgdheid.

stap 4

Gebruik een bol spuit om de zoutoplossing direct te beheren als je de sensatie van het inademen van de vloeistof door je neus niet kunnen verdragen. Kantel je hoofd naar beneden, zodat uw neusgaten worden geconfronteerd met de gootsteen. Langzaam en voorzichtig druk de lamp spuit totdat je neusholte vult met een zoutoplossing. De oplossing moet uit uw andere neusgat of door je mond af te tappen.

stap 5

Blaas je neus om de resterende slijm of zoutoplossing te verdrijven. Herhaal de procedure aan de andere kant, indien nodig. De Mayo Clinic beveelt het gebruik van twee volle spuiten van zout voor elk neusgat.

stap 6

Gooi ongebruikte zoutoplossing en maak een nieuwe partij de volgende keer dat je nodig hebt voor het reinigen van je neus. Niet opnieuw de zoutoplossing, en geen partij van zout met iemand anders die op dit moment ziek is niet te delen. Hierdoor kunnen de ziekte verspreiden en leiden tot infectie.

Tips

  • Spoel uw gloeilamp spuit met warm water na gebruik. National Jewish Health suggereert een keer per dag schoon te maken met alcohol. Laat ze drogen, punt naar beneden, om bacteriële of schimmelgroei te voorkomen.

Wat je nodig hebt

  • Non-jodiumrijke keukenzout
  • Bakpoeder
  • Rubberen bol spuit
  • wrijven alcohol