Gevaarlijke bijwerkingen van Trazodone

Trazodon behoort tot een klasse van geneesmiddelen bekend als tricyclische antidepressiva. Deze medicijnen verhogen de niveaus van serotonine en noradrenaline, die twee stoffen die stemming reguleren in de hersenen. Deze medicijnen kunnen worden gebruikt om depressie en bepaalde andere aandoeningen, zoals neuropathische pijn. Dit kan leiden tot verschillende bijwerkingen.

cardiovasculaire effecten

Trazodon kan leiden tot een aantal verschillende cardiovasculaire bijwerkingen, Drugs.com uit. Sommige patiënten kunnen verhoogde bloeddruk ervaren, terwijl andere patiënten een daling van de bloeddruk, die ook bekend staat als hypotensie kan ontwikkelen. Dit laatste kan resulteren in patiënten steeds duizelig toen plotseling stijgen van een zittende of liggende positie. Patiënten kunnen ook de ontwikkeling van een snelle of onregelmatige hartslag. Trazodon kan ook leiden tot kortademigheid.

psychologische Effects

Er zijn een aantal verschillende psychische bijwerkingen die trazodone gebruik kan genereren, EMedTV uit. Patiënten kunnen zelfmoordgedachten te ontwikkelen, of ze kunnen riskant of ongewone gedrag. Patiënten kunnen ook de ontwikkeling van paniekaanvallen of vlagen van angst of agitatie. Trazodone kan ook leiden tot onrust of problemen in stilzitten. Andere psychische bijwerkingen van trazodone gebruik omvatten problemen met slapen en snelle stemmingswisselingen tussen extreme geluk en depressie. De psychologische bijwerkingen zijn vaker bij kinderen of adolescenten en vereisen zorgvuldige controle.

allergieën

Trazodone kan ook een allergische reactie veroorzaken, Drugs.com legt. De symptomen van een allergische reactie is afhankelijk van de ernst ervan. De minst gevaarlijke gevallen kan leiden tot netelroos of een jeukende huiduitslag. Sterker allergieën leiden tot zwelling van de vingers, gezicht, lippen en tong. Anapylaxis, de meest ernstige vorm van een allergische reactie, resulteert in de keel zwelling, die kunnen beperken slikken en ademhaling. Anafylaxie is een medische noodsituatie en vereist onmiddellijke behandeling.

seksuele Effecten

Patiënten die trazodon kan een afname in hun seksueel verlangen of libido. Mannen kunnen een ongepaste, langdurige of pijnlijke erectie te ontwikkelen. In het algemeen zullen deze bijwerkingen verdwijnen of worden beter beheersbaar als de patiënt zich aanpast aan de medicatie.

neurologische effecten

RxList somt een aantal neurologische bijwerkingen van trazodone. Deze omvatten slaperigheid en duizeligheid en geheugenverlies. Trazodone kan ook leiden tot verminderde concentratie, verwarring en desoriëntatie. Daarnaast kan trazodone gebruik leiden tot problemen met de spiercoördinatie, bevingen en gevoelloosheid of tintelingen.