Waarom hebben Baseball Players Met Pine Tar?


De kleverige, bruine substantie bekend als grenen teer wordt geproduceerd door middel van destillatie van grenen hout. Honkballers jas hun vleermuizen - en soms hun handen en helmen - in deze kleverige substantie in de hoop op het krijgen van de beste grip op hun vleermuizen. Pine teer is verkrijgbaar in verschillende vormen en heeft zelfs een bron van controverse in de Major League Baseball geweest.

Betekenis

Zeilers hebben van oudsher gebruikt pine tar om hout te bewaren op een boot. Pine teer, pek, hars en terpentijn waren allemaal producten gemaakt en gebruikt voor de scheepvaart. Echter, na verloop van tijd het gebruik voor de scheepvaart werd minder als gevolg van nieuwe producten vervaardigd als afdichtingsmiddelen. Dit gaf aan tar pijnboom gebruikt als ingrediënt in zeep, shampoo en diergeneesmiddelen. De kleverige eigenschappen maakte het ideaal voor gebruik voor honkbalspelers, die iets beter grip hun vleermuizen nodig. Honkballers toevoegen pine tar aan hun vleermuizen om genoeg tractie om een ​​krachtige swing te produceren bieden.

types

Pine tar is in een vloeibare vorm die verspreid op een leren mat. De mat wordt dan gewreven op het handvat van een honkbalknuppel aan de greep kleveriger maken. De pine tar kan ook gecombineerd worden met vuil en hars om de kleverigheid te verhogen. Sommige spelers plaats de dennen teer op hun helm. Terwijl slagbeurt, zullen zij hun helmen wrijven om meer dennen teer op hun vleermuizen. Een andere vorm is een pine tar stick. Deze methode lijkt op een groot stuk krijt en wordt beschouwd als minder kleverig dan vloeibare grenen teer. Omdat pine tar slordig kan worden, sommige spelers de voorkeur aan de pine tar stok om hun bat grip te verbeteren.

reglement

Pine teer is toegestaan ​​om de greep van de vleermuis verbeteren, volgens de officiële richtlijnen voor de Major League Baseball. Echter, de dennen teer niet meer dan 18 inches van de vleermuis handvat. Als de dennen teer breidt meer dan dit, de scheidsrechter heeft het recht om de vleermuis van de concurrentie te verwijderen. Dit moet echter worden voordat de vleermuis in het spel is - de scheidsrechter kan niet verklaren het beslag indien de slagman al de vleermuis heeft gebruikt om een ​​hit te krijgen.

The Pine Tar Game

gebruik Pine teer en regels honkbalteam de meest beroemde geconvergeerd in een 24 juli 1983, spel waarbij de New York Yankees speelden de Kansas City Royals. Na het raken van een spel-winnend huislooppas, de honkbal scheidsrechter merkte dat George Brett vleermuis boven het 18-inch pine tar regel. De scheidsrechter riep Brett uit, wat resulteert in een verlies voor de Royals. De verbolgen Royals en Brett protesteerde het spel, en de Major League Baseball bepaald de oproep was niet in de geest van de regel zelf. De laatste vier outs werden overgespeeld en de Royals won de wedstrijd. Op dat moment werden de regels gewijzigd om te lezen dat een speler niet uit kon worden weggegooid na het raken.