Wat zijn de behandelingen voor respiratoire acidose?

Respiratoire acidose is een ademhalingsstoornis die aanzienlijke ongemakken kunnen veroorzaken en in sommige gevallen de dood. Volgens de Medscape website, deze voorwaarde door alveolaire hypoventilatie. Wanneer deze toestand aanwezig is, snelle productie van kooldioxide plaatsvindt en het ontbreken van een goede ventilatie leidt tot de partiële arteriële druk kooldioxide (PaCO2) stijgen. Gelukkig behandelingen voor deze aandoening bestaan.

CPAP

Een van de behandelmethoden artsen voorschrijven is continuous positive airway pressure of CPAP. Deze medische inrichting wordt over het algemeen gebruikt om mensen met aandoeningen zoals slaapapneu te behandelen. Een draagbare machine genereert een continue stroom van lucht in de ruimte op specifieke druk instellingen door een longarts bepaald via een masker terwijl de patiënt slaapt.

Mechanische ventilatie

Mechanische ventilatie vergelijkbaar CPAP doordat de patiënt zuurstof ontvangt via een machine. De behandelingen kunnen niet-invasief met een masker over de neus en mond, of chirurgie kan omvatten, zoals de interne plaatsen van een intertrachial buis. Artsen schrijven deze procedure wanneer een patiënt niet gemakkelijk een voldoende luchtweg kan handhaven, zoals aangetoond door klinische symptomen evenals laboratorium rapporten.

Stoppen met roken

Elke behandelplan voor respiratoire acidose moet een plan om te stoppen met roken te betrekken. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, zelf-hypnose en andere technieken zijn nuttig, maar moet met de arts de patiënt besproken worden. Een arts moet ook worden geraadpleegd voordat de patiënt begint elk regime waarbij het gebruik van nicotinepleisters, tandvlees of sprays.

zuurstoftherapie

Volgens de Universiteit van Maryland, zuurstof therapie wordt voorgeschreven is de patiënt een lage zuurstofverzadiging niveau. Artsen meten bloed zuurstof niveaus met een oximeter die is geplaatst op de vinger van de patiënt. Volgens de Mayo Clinic, hypoxemie ontstaat wanneer bloed zuurstofgehalte beneden 90 procent. Een lezing tussen 95 en 100 procent is normaal. Artsen beschouwen iets van 80 procent of minder als hypoxemie of ernstige lage zuurstofgehalte in het bloed, een medische noodsituatie.