Gezond eten Methoden

Gezond eten wordt steeds moeilijker, zo ongezond opties overstroming supermarkten. Maar die gezond is uiterst belangrijk voor het goed functioneren van het lichaam en met het vermogen om ziekten zoals hartziekten, kanker en obesitas weren.

Vermijd geraffineerde voedingsmiddelen

Vermijd geraffineerde voedingsmiddelen, met inbegrip van witte bloem en suiker. Het vermijden van wit voedsel is een goede vuistregel omdat de meeste geraffineerde voedingsmiddelen zijn wit. Aardappelen en rijst vallen in deze categorie (met inbegrip van zout). Deze voedingsmiddelen wat bekend staat als een hoge glycemische index, waardoor je alle overmaat deze voedingsmiddelen als vet. Ze kunnen ook verhogen uw bloedsuikerspiegel en bijdragen aan diabetes.

Eet Niet-geraffineerde voedingsmiddelen

De regel om te onthouden met korrels is het minder het wordt verwerkt, hoe beter het is voor u. Geraffineerde bloem is wit en smaakloos en bevat weinig voedingsstoffen, terwijl unbrominated tarwemeel is donker en dicht en vol voedingsstoffen en vezels. Andere hele korrels zijn bruine rijst, gerst, rogge, haver en quinoa. U kunt meel gemaakt van een van deze korrels te kopen om toe te voegen aan uw keuken. Pasta's gemaakt van deze volle granen komen steeds vaker voor en zijn veel voedzamer dan de traditionele pasta.
Nonrefined suikers zijn ook beter te eten, en zijn onder andere honing, bruine suiker en melasse.

Vermijd slechte vetten

Sommige vetten zijn slechter dan anderen. Verzadigde vetten zijn vetten die afkomstig zijn van dieren. Rood vlees, eieren en zuivelproducten (slagroom, kaas, melk) bevatten allemaal verzadigde vetten en cholesterol kunnen verhogen. Transvetten moet worden vermeden. Deze zijn gedeeltelijk gehydrogeneerd in een chemisch proces dat het vet verblijf zacht bij kamertemperatuur maakt. Trans-vetten bijdragen tot een hoog cholesterolgehalte en zijn te vinden in veel voedingsmiddelen, met name snacks en fastfood.

Eet gezonde vetten

Net zoals verzadigde en transvetten zijn slecht voor je gezondheid, kunnen goede vetten voedzaam zijn. Omega-3 vetzuren zijn verbindingen die goed zijn voor de hersenen en hart gezondheid. Deze zijn te vinden in vette vis zoals zalm. Als je niet van vis houdt, kunt u een visolie supplement te nemen of je je omega-3 vetzuren in een andere vorm, zoals lijnzaad of olijfolie. De vetten in noten, vooral walnoten en amandelen, zijn onverzadigd en zijn goed voor je hart.

Verse groenten en fruit

Vruchten en groenten bevatten vitaminen en mineralen niet in andere soorten voedingsmiddelen. Ze bevatten ook vezels, die helpt bij een goede vertering en verlaagt cholesterol. Fruit en groenten zijn ook laag in calorie├źn, waardoor ze ideaal zijn voor het gewicht-bewuste mensen te maken. Vergeet niet, hoe helderder de kleur, hoe meer voedingsstoffen het fruit of groente is (bijvoorbeeld tomaten hebben meer voedingsstoffen dan selderij). Vergeet ook niet dat de lange kooktijden kunnen weglopen levensmiddelen van hun voedingsstoffen, dus eet rauw of licht knapperige groenten waar mogelijk.

Snoep eten

Het is goed om jezelf te behandelen met snoep, maar omdat snoepjes zijn over het algemeen hoog in suiker en vet, is het belangrijk om kleine porties te eten slechts af en toe. Indien mogelijk, op zoek gaan naar snoepjes die voedzaam zijn. Zo kan donkere chocolade met een hoog cacao gehalte aan een bevredigende zoete snack en heeft eigenlijk hart-gezonde voordelen als gevolg van de cacao. Vermijd dingen gezoet met high fructose corn syrup. Dit is een chemisch afgeleide verbinding die zeer zoet en wordt toegevoegd aan alles, van barbecue sauzen om granen en frisdrank. Lees de etiketten zorgvuldig.