De voordelen & amp; Bijwerkingen van omega-3 -6 en -9 visolie

De voordelen & amp; Bijwerkingen van omega-3 -6 en -9 visolie

De voordelen van het opnemen van vis in uw dieet opwegen tegen de mogelijke bijwerkingen, volgens de Harvard School of Public Health. De omega-3, omega-6 en omega-9 vetzuren in visolie te houden cellen en zenuwen werken en lager uw risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. Omega-3 en omega-6 moeten afkomstig zijn van vis of visolie supplementen, maar omega-9 is geen essentieel onderdeel van uw dieet omdat het gesynthetiseerd door je lichaam.

Omega-3 vetzuren in visolie

De omega-3 vetzuren krijg je uit visolie - eicosapentaeenzuur of EPA en docosahexaeenzuur of DHA - gezond zijn meervoudig onverzadigde vetten. Naast hun rol in de structuur en functie van cellen in je lichaam, de omega-3 vetzuren verlagen het risico op hart- en vaatziekten door middel van meerdere acties. Ze vechten ontsteking, de bloeddruk te verlagen, houdt de bloedvaten gezond, en de niveaus van cholesterol en triglyceriden te verlagen. Zij kunnen ook voorkomen reumatoïde artritis en kanker, volgens de Harvard School of Public Health.

Het krijgen van uw Omega-6s

Zoals omega-3, omega-6 vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetten die je cholesterol te verlagen. De omega-6 - linolzuur - kan ook uw risico op het ontwikkelen van type 2 diabetes te verlagen, volgens onderzoek aangehaald in de "Journal of de Academie voor Voeding en Diëtetiek" in januari 2014. Plantaardige oliën, noten en zaden zijn veel beter bronnen van de omega-6s, maar ze zijn ook te vinden in visolie. Bijvoorbeeld, 1 eetlepel maïsolie heeft 7 gram omega-6, terwijl wilde zalm slechts 0,4 gram.

Omega-9 vetzuren

Omega-9, of oliezuur, is beter bekend als de primaire vetzuur in olijfolie, maar je krijgt ook het van de oliën in vis. Zalm en forel ongeveer dezelfde hoeveelheid omega-9 omega-3, volgens Purdue University. Omega-9 is een enkelvoudig onverzadigd vet dat je slechte cholesterol vermindert tegelijk de hoeveelheid goede cholesterol in bloed. Oliezuur is een essentieel onderdeel van de beschermende bekleding op de zenuwen genoemd myelineschede.

kwik Verontreiniging

De American Heart Association beveelt het eten van vis twee keer per week, maar kinderen en vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven moeten niet vis dat hoge niveaus van kwik bevat eten. Dit betekent dat het vermijden haai, zwaardvis, koning makreel en tilefish, volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration. Je moet ook in blik witte tonijn te beperken tot niet meer dan 6 ounces per week. Ingeblikte licht tonijn, zalm, koolvis, meerval en garnalen zijn allemaal beschouwd als laag in kwik.

supplement Concerns

Visolie supplementen zijn een goede optie als je niet genoeg vis te consumeren, maar je moet alleen een dosis aanbevolen door uw arts. Grote doses kunnen interfereren met de bloedstolling en verlagen de effectiviteit van uw immuunsysteem. Minder ernstige bijwerkingen, zoals gas, brandend maagzuur en diarree, kan worden voorkomen door het nemen van supplementen met uw maaltijden. Vanwege de mogelijkheid voor interactie, raadpleeg dan uw zorgverlener voordat het nemen van supplementen, vooral als je diabetes hebt of depressie, of neem voorgeschreven medicijnen.