Bijwerkingen van Rhodiola Root

Rhodiola rosea wortel is een kruid dat is inheems in de koudere gebieden van Europa, zoals Siberiƫ. Het is gebruikt eeuwenlang vermoeidheid te bestrijden, stress, depressie, angst, maagklachten en neurologische aandoeningen. Zoals met elke herbal supplement, hoewel, zijn er bijwerkingen te overwegen. Enkele veel voorkomende degenen in verband met Rhodiola rosea zijn slapeloosheid, rusteloosheid en prikkelbaarheid. Sommige minder waarschijnlijk, maar meer ernstige, bijwerkingen zijn hartkloppingen, stemmingswisselingen en de shakes.

Slapeloosheid, rusteloosheid, angst en prikkelbaarheid

Rhodiola rosea wortel is een kruiden stimulerend middel. Indien genomen in doseringen hoger dan aanbevolen kan leiden tot bijwerkingen die contraproductief zijn om de redenen waarom men zou het in de eerste plaats zijn. Deze omvatten slapeloosheid, rusteloosheid, angst en prikkelbaarheid. De aanbevolen dosis van Rhodiola is 200-600 mg per dag. Wanneer genomen in overmaat, zullen veel mensen bijwerkingen gemeen met die van alle stimulerende middelen te ervaren. Om slapeloosheid te voorkomen, is het raadzaam dat Rhodiola niet eerder naar bed te nemen.

Hartkloppingen

Personen met bestaande hartproblemen, die gevoelig zijn voor hartkloppingen, moet Rhodiola rosea niet nemen. Voor degenen zonder een dergelijke aanleg, hartkloppingen don & rsquo; t normaal plaatsvinden, tenzij de aanbevolen dosering wordt overschreden of Rhodiola wordt genomen met een ander stimulerend middel, zoals koffie. Zich bewust van je lichaam en wat je erin steekt is de beste manier om deze bijwerking te voorkomen.

Mood Swings en Hallucinaties

Twee andere ernstige bijwerkingen van Rhodiola zijn stemmingswisselingen en hallucinaties. Deze kunnen optreden als rhodiola door iemand die met een psychologisch probleem, zoals bipolaire stoornis. Mensen die lijden aan een bipolaire stoornis moeten worden gewaarschuwd tegen het gebruik van dit kruid als ze zijn meer vatbaar voor bijwerkingen die oordeel en mentale helderheid kunnen aantasten ervaren.

The Shakes

Zoals met vele kruiden-supplementen, is het raadzaam dat Rhodiola worden ingenomen met voedsel. Dit verbetert de absorptie en vermindert het risico op het krijgen van de shakes, die soms kan gebeuren wanneer een & rsquo; s bloedsuiker te laag is.