Natuurlijke manieren om je lichaam te ontspannen

Natuurlijke manieren om je lichaam te ontspannen


De tijd nemen om te ontspannen is een essentieel onderdeel van een gezond leven. Ontspannende je lichaam leidt tot een betere slaap, lagere bloeddruk en een sterker immuunsysteem. Er zijn veel natuurlijke ontspanning technieken die niets kosten, neemt zeer weinig tijd om te oefenen en bieden bijna onmiddellijke resultaten. Het inbouwen van een paar natuurlijke ontspanning activiteiten in uw dag helpt u een goede gezondheid en een positieve houding te handhaven.

Meditatie

Meditatie is een praktijk die helpt rustig je geest en balans van uw emoties. Meditatie bestaat uit zitten in een comfortabele positie en het wissen van je geest. Het doel is te laten gaan van alledaagse gedachten los te laten en zijn volledig stil. Langzame, gecontroleerde ademhaling en het herhalen van bepaalde woorden zijn methoden die worden gebruikt door een groot aantal beoefenaars. Video's, boeken en cd's zijn beschikbaar om u te helpen beginnen met mediteren. Deze natuurlijke ontspanning techniek heeft effecten die vrijwel onmiddellijk kan worden gezien en verhogen elke keer dat je mediteert.

visualisatie

Visualisatie is een methode die wordt gebruikt om stress te verminderen en energie te verhogen. Het enige wat u hoeft te doen is gaan zitten in een comfortabele positie met je ogen dicht. Beeld jezelf in een plaats die brengt je comfort, zoals een zonnig park, de keuken van je tante of een rustig meer. Adem langzaam en proberen om de sensaties die u beeldvorming voelen. Tune van alle andere gedachten en uitsluitend richten op ontspannen. Zelfs als u gehaast is, kan een vijf minuten durende sessie ontspannen resultaten.

Gelach

Gelach maakt je lichaam vrijkomen van chemische stoffen die de negatieve effecten van stress tegen te gaan. Giechelen kan de bloeddruk verlagen en de creativiteit. Wanneer u het gevoel benadrukt, raden experts het aantrekken van een grappige film of het luisteren naar een komedie CD. Een snelle lach werkt direct om de spanning te verminderen. Je omringen met vrolijke en grappige vrienden zorgt ervoor dat uw moed erin, ongeacht de situatie.

Oefening

Oefening kun je woede en frustratie te verdrijven op een positieve manier. Zweet werken endorfine die stress en ziekte te bestrijden in je lichaam. Een stevige wandeling of een aerobicsles geeft je tijd om je emoties te verwerken en bepaalde situaties te beoordelen in je leven. Experts raden die betrokken zijn bij een aƫrobe activiteit vijf dagen per week gedurende minstens 30 minuten om je lichaam gezond te houden en je geest ontspannen.

Wees dankbaar

Soms is alles wat er nodig is om stress te verslaan is te kijken naar de negatieve situatie op een andere manier. Focussen op de goede dingen in je leven herinnert u hoeveel je hebt. Het eerste wat in de ochtend, schrijf een lijst van dingen die je dankbaar voor bent. Houd een dagboek bij van al uw zegeningen en herzien wanneer je je down voelt of gestrest. Neem de tijd om de mensen in je leven hoeveel ze betekenen voor u te vertellen; dit zal uw geesten en hen te verhogen op hetzelfde moment.