Een zere keel en hart-en vaatziekten

Op het eerste gezicht, kan een zere keel en hart-en vaatziekten lijken weinig met elkaar te maken hebben. Echter, keelpijn bacteriën introduceren in de bloedstroom, waardoor bepaalde hartziekten, volgens de National Institutes of Health.

types

Er zijn twee soorten hartziekte geassocieerd met een zere keel. Reumatische hartziekte is een aandoening waarbij de kleppen van het hart beschadigd. Reumatische hartziekte begint met reumatische koorts veroorzaakt door een keelontsteking, een zere keel veroorzaakt door de Streptococcus bacteriën. Gevallen van reumatische koorts zeldzaam in de Verenigde Staten, volgens de American Heart Association, maar het is de belangrijkste doodsoorzaak in minder ontwikkelde landen.

Een ander type van hart-en vaatziekten in verband met een zere keel is bacteriële endocarditis. Bacteriële endocarditis komt zelden voor bij mensen met gezonde hartkleppen. De American Heart Association legt uit dat streptococcus viridians zijn verantwoordelijk voor ongeveer 50 procent van de bacteriële endocarditis gevallen.

risico's

Er is weinig kans op reumatische hartziekte of reumatische koorts in de Verenigde Staten maar een onbehandelde strep infectie risico enigszins kan toenemen. Echter, sommige mensen eerder bacteriële endocarditis ontwikkelen. Mensen die een kunstmatige hartklep, een voorgeschiedenis van endocarditis, beschadigde hartkleppen, aangeboren hartafwijkingen en mensen die een harttransplantatie hebben gehad hebben een groter risico op het ontwikkelen van de ziekte.

symptomen

Symptomen van keelontsteking omvatten plotseling opkomen van keelpijn, pijn bij het slikken, koorts, rode keel en tonsillen, buikpijn, misselijkheid en braken en hoofdpijn. De American Heart Association legt uit dat de symptomen van reumatische koorts vaak zijn onder meer koorts, pijnlijke gezwollen gewrichten, hartkloppingen, pijn op de borst, kortademigheid, huiduitslag, vermoeidheid en kleine pijnloze knobbeltjes onder de huid. Symptomen van bacteriële endocarditis kan omvatten abnormale kleur van de urine, bloed in de urine, overmatig zweten, koude rillingen, vermoeidheid, pijn in de gewrichten, spierpijn, splinterbloedingen onder de nagels en nachtelijk zweten, volgens de National Institutes of Health.

het voorkomen

De American Heart Association raadt preventief antibiotica voor patiënten die een hoog risico op bacteriële endocarditis voordat ze bepaalde tandheelkundige ingrepen of operaties van de luchtwegen of geïnfecteerde huid te ondergaan. Patiënten kunnen helpen om te voorkomen dat de ontwikkeling van reumatische hartziekte door die hulp zoeken voor keelontsteking en het voltooien van alle behandelingen met antibiotica zoals voorgeschreven.

behandelingen

Behandeling van reumatische hartziekte en bacteriële endocarditis bevatten vaak opname in het ziekenhuis voor langdurige hoge dosis antibiotica. De behandeling kan zo lang als 4-6 weken, afhankelijk van het specifieke type bacteriën.