De diagnose van ADHD bij volwassenen

ADHD, dat is de afkorting voor attention deficit hyperactivity disorder, is een gedrags aandoening die meestal begint in de kindertijd en vaak nog tot in de volwassenheid. Het kan een persoon een aantal verschillende manieren te beïnvloeden; nog zal hebben meestal een invloed op sociale interacties en relaties van een persoon, het gevoel van eigenwaarde en zelfs algehele levensstijl. Hoewel ADHD is een stoornis regelmatig gekoppeld aan de jeugd, heeft aanraken volwassenen, en kan moeilijk te diagnose in deze latere leeftijd, aangezien symptomen anders dat die vaak geëxposeerd op een kind. Er zijn echter bepaalde kenmerken die algemeen worden in een volwassen ADHD die kunnen bijdragen aan een juiste diagnose.

Behavioral Indicatoren

Enkele van de meest voorkomende indicatoren van ADHD per volwassene gedrags, dat wil zeggen, hoe het individu zich gedraagt. Deze aandoening kan zich manifesteren als vergeetachtig, voortdurend laat om afspraken of overeenkomsten, voortdurend om dingen uit of uitstellen en moeite in relaties.

cognitieve Indicatoren

Volwassenen die lijden aan ADHD kunnen vertonen ook bepaalde cognitieve indicatoren die doorgaans betrekken hun algemene stemming of temperament. Vele malen ADHD zal leiden tot een gevoel van depressie of angst bij sommige volwassenen. Anderen kunnen een zekere mate van prikkelbaarheid, stemmingswisselingen of ongeduld te ervaren. Soms kan een persoon met ADHD een moeilijke tijd het regelen van woede of frustratie te hebben.

Silent Indicatoren

Een aantal andere indicatoren zijn vaak aanwezig in een volwassene met ADHD, maar zijn meestal verward deel van de natuur van de persoon. Silent indicatoren kan een onvermogen om zich te organiseren, een neiging om snel verveeld, het niet om zich te concentreren of een neiging tot impulsief gedrag of acties te worden. Een aantal van de volwassenen die ADHD hebben, kunnen ook 'verslavend' gedrag of worden onderworpen aan een soort van middelenmisbruik.

Diagnose

De diagnose van ADHD is het moeilijk in een volwassen, omdat de symptomen vaak verward met andere zaken. Om dit makkelijker diagnose, is het gebruikelijk dat een arts om te vragen om de geschiedenis van een patiënt, die alle sociale, educatieve, tucht- en gedragspatronen kwesties, terug te gaan naar de kindertijd zou omvatten. Interviews kunnen worden gehouden met de echtgenoot, familie of vrienden aan beter inzicht in de reden of de achtergrond voor het gedrag van de patiënt.

Behandeling

Niet verrassend, kan een volwassene met ADHD kunnen profiteren van relatief dezelfde behandelingen gebruikt bij kinderen. Dit zou onder meer gemeenschappelijke medicijnen alsook psychologische en gedragstherapie. Echter, kan een volwassene met ADHD ook profiteren van jobcoaching, stressmanagement, ontspanning en organisatorische strategieën.