Risicofactoren voor hart-en vaatziekten bij vrouwen

Veel vrouwen geloven verkeerd hart-en vaatziekten is puur een mannelijke ziekte. In feite, hart-en vaatziekten is de belangrijkste doodsoorzaak voor vrouwen in de Verenigde Staten. Het is belangrijk om het risico weten zodat u trachten op te heffen.

Roken

Elk gebruik van tabak direct ups van uw risico op hart-en vaatziekten. Vrouwen die zowel rook en neem de pil zijn dan nog hoger risico op een hartaanval en beroerte.

Hoge cholesterol

Opnieuw vermoedelijk meer een mannelijk probleem Studies tonen vrouwen ouder dan 55 hebben hogere cholesterol dan mannen.

Buikvet

Obesitas, vooral vet rond je taille, is in verband gebracht met een hoger risico van alle soorten hartproblemen waaronder een hartaanval, beroerte, diabetes, hoge bloeddruk en hoog cholesterol.

Hoge bloeddruk

Vrouwen met een familiegeschiedenis van hypertensie, of zwaarlijvig zijn, zwanger of het nemen van de pil op een hoger risico op hoge bloeddruk. Hoge bloeddruk is een enorme risicofactor voor hart- en vaatziekten en de belangrijkste oorzaak van beroertes.

oncontroleerbare factoren

Een familiegeschiedenis van hart-en vaatziekten, een eerdere beroerte of een hartaanval en oudere leeftijd zijn oncontroleerbare risicofactoren als het gaat om hart-en vaatziekten. Echter, werken aan het beheersbaar risicofactoren vroeg op te heffen zal sterk verminderen het risico op een hartaanval of een beroerte op latere leeftijd.