Wat zijn de producten van melkzuur gisting?

Wat zijn de producten van melkzuur gisting?


Melkzuur gefermenteerde levensmiddelen zijn er al eeuwen. In het verleden, de processen die deze voedingsmiddelen geproduceerd plaatsgevonden natuurlijk, en ze zijn verfijnd in de tijd, volgens Michael O'Brien, schrijver van "gefermenteerde groenten" voor "The Herb Companion." In groenten en fruit, melkzuur-zuur producerende bacteriën daadwerkelijk om te zetten zetmeel en suikers in melkzuur. Melkzuur is een natuurlijk bewaarmiddel die stopt rottingsbacteriën, volgens "Lacto-fermentatie", geschreven door Sally Fallon en Mary G. Enig met de Weston A. Price Foundation.

Zuivelproducten

Kaas en yoghurt zijn slechts een paar van zuivelproducten als gevolg van melkzuurbacteriën gisting, op basis van de Association for Science Education. Deze punten, samen met gefermenteerde melk, worden gemaakt met culturen die in staat is zuur uit lactose (melksuiker) zijn. Yoghurt eigenlijk gefermenteerde melk - slechts verdikte uitvoering - door toepassing van een mengsel van bacteriën die samenwerken bij 40 graden Celsius om het zuur en smaken gewenst produceren. De enige microben gedood wanneer het product wordt gepasteuriseerd, waarvan de houdbaarheid verlengt. Kaas wordt gecreëerd door melkzuurfermentatie met verschillende microbiële activiteiten in verschillende stappen om de gewenste smaak en textuur produceren. Voor bleu kaas, wordt schimmel toegevoegd aan de kaas zijn uiterlijk en smaak te geven. Andere producten zoals karnemelk, zure room, kefir en Koumis bovendien gevolg van melkzuurfermentatie, maar de verschillen zijn in de stammen van melkzuurbacteriën als starter cultures.

Meats

Een combinatie van melkzuur fermentatie met uitharding zouten resultaten in vlees zoals salami en chorizo. Curing zouten worden gebruikt om het vlees veilige en hoge kwaliteit te houden, terwijl de schimmels en gisten worden gebruikt om de smaak te verbeteren. Tegenwoordig zijn veel salami mengsels zijn ingrediënten zoals magere melkpoeder, dextrose en ascorbinezuur te helpen bij het fermentatieproces volgens Alan Kitchen. De rauw vlees gist meestal voor een dag voordat in behuizingen worden geplaatst en opgehangen om te genezen.

Groenten

Zuurkool, augurken en olijven produceren, wordt melkzuur vergisting van de pekel geweekte voedsel gebruikt. Verschillende melkzuurbacteriën betrokken bij het proces, soms samen met bepaalde schimmels en gisten. Zuurkool is eigenlijk de meest voorkomende vorm van gefermenteerde groente. Echter, kan bijna elke groente worden vergist. Kool is perfect voor vergisting, want deze bevat zo veel melkzuurbacteriën, samen met vitamine C en A. Uien en tomaten zijn ook goed te gisten met andere groenten. Bovendien, komkommers, bieten en rapen zijn populair voedsel voor fermentatie. Kimchi is populair in Korea. Tijdens het fermentatieproces, meestal groenten moeten worden verpletterd om hun sappen vrij te geven, en veel groenten vereisen wei (het vloeibare deel gescheiden van producten, zoals zure melk of karnemelk) om genoeg bacteriële voeding toe te voegen. Zout is ook nodig om te voorkomen gist dichtgroeien en plantaardige eiwitten uit langs breken tijdens het proces.