Voordelen van de Gold tandvulling

Traditioneel wordt goud gebruikt om tanden die holtes vullen. Terwijl polymeer vullingen standaard in tandvullingen geworden, goud nog steeds een van de beste stoffen voor het corrigeren holten. Goud is een uniek metaal dat is zacht genoeg om de omliggende tanden niet beschadigen, maar ook sterk genoeg om zijn vorm voor vele jaren te houden. Er zijn enkele nadelen aan goud vullingen, zoals gebruikt om de legering samengesteld materiaal.

Geschiedenis

In de jaren 1840 goud werd gebruikt in de tandheelkunde werk door het condenseren van kleine gouden folies in coils, die op de tanden van de patiënten werden geplaatst. Goud spoelen waren moeilijk op tanden en gouden vullingen nodig kleefstof te plaatsen. Tijdens de Burgeroorlog goud vullingen hier de meest populaire vorm van het vullen van een holte.

Betekenis

Goud vullingen zijn veel sterker dan vergelijkbare materialen. Als je goud vullingen, kun je verwachten dat ze voor het laatst op een minimum van 15 jaar met goede mondverzorging. Aangezien de duurzaamheid van goud is veel sterker dan een polymeer vulling, patiënten in staat zijn om het even welk voedsel ze willen eten zonder de zorg van het losmaken van de vulling. Gouden vullingen worden vaak gevraagd door patiënten voor hun esthetische aantrekkingskracht.

types

Er zijn twee hoofdtypen van gouden vullingen die je tegenkomt bij de tandarts. Deze omvatten goud inlay en goud onlay vullingen. Het verschil ligt in de manier waarop ze op uw tand worden geplaatst. Met de gouden inlay vulling, de tandarts plaatst de vulling op de bijtende oppervlak van uw tand. Inlays zijn meestal erg klein, maar vaak op de meest gebruikte oppervlakken van uw tanden geplaatst. Goud onlays zijn veel groter dan inlays en worden gebruikt wanneer een groot deel van de tand is geworden geërodeerd door holten. Gold inlay zijn op maat gemaakt door de tandarts en zijn ingesteld op hun plaats door het gebruik van tandheelkundige cement.

overwegingen

Goud is een van de sterkste materialen voor tandvulling. Gouden vullingen vereisen meer werk voor rekening van de tandarts, en dus de prijzen van deze vullingen zijn veel hoger dan voor plastic harsen en zilveren vullingen. Gouden vullingen veel langer ook te produceren, en een aantal bezoeken aan de tandarts nodig zijn voor tand lijstwerk en fittingen. Toch zal goud vullingen minstens tien jaar meer dan hun goedkopere tegenhangers duren.

Waarschuwing

Goud vullingen zijn zichtbaar voor het oog, waardoor plaatsing van deze vullingen zeer belangrijk. De tandarts zal aanbevelen goud vullingen voor uw tanden als ze niet zichtbaar zijn als je lacht of praten. Herstel van de gouden vullingen is aanzienlijk duurder dan die van zijn collega's. Vanwege dit, is het belangrijk dat je extra zorg voor uw vullen om ervoor te zorgen dat de plaatsing is goed beveiligd en niet los kan raken.