laminectomie Gevaren

Een laminectomie is een type rugoperatie dat wil pijn veroorzaakt door een zenuw die wordt geknepen door de samengeperste wervels te verlichten. Chirurgen verwijderen van de schijf of botdelen die er de oorzaak van de compressie en pijn. Deze procedure wordt vaak gekozen nadat andere methoden, zoals fysiotherapie en medicijnen, niet om de pijn te verlichten. Deze werkwijze heeft ook zijn gevaren.

slechte resultaten

Terwijl een laminectomie u volledige verlichting van pijn kan geven, kan het ook geven u alleen gedeeltelijke vrijstelling - of helemaal geen. Je hebt ook een kans om meer problemen in de toekomst, zelfs na de operatie. Degenen met spinale fusie, of botten die aan elkaar zijn gegroeid, hebben meer kans om te problemen, met name direct boven of onder het gesmolten gebied. Als u een laminectomie en een ander type rugoperatie, wordt uw kansen van het hebben van de toekomstige rugklachten dramatisch toegenomen. Zelfs als de laminectomie geeft je volledige verlichting direct na de operatie, bent u niet gegarandeerd dat verlichting zal duren en de pijn kan terugkeren in de toekomst.

zenuwproblemen

Doordat de wervelkolom zo'n gevoelig gebied, zenuwbeschadiging is een gevaar van een laminectomie. Spinale zenuwen kunnen bederven of beschadigd raken, zodat u met pijn, gevoelloosheid of geen gevoel helemaal. Schade aan de zenuwen kan ook leiden tot zwakte en instabiliteit.

Infectie

Een laminectomie brengt ook het risico van infectie. Infectie kan de chirurgische wond of zelfs de botten van de wervels binnen te vallen. Postoperatieve infecties vaak binnenvallen blaas, nieren en longen, de laatstgenoemde vaak tot longontsteking.

problemen met de wervelkolom

Andere wervelkolom complicaties zijn ook een risico met een laminectomie. Spinal lekken kan leiden tot zwelling, pijn, problemen met het gezichtsvermogen of een tal van andere problemen met de spijsvertering, de hersenen en het zenuwstelsel. De operatie kan ook schade aan de bloedvaten rondom de wervelkolom of de dura mater, de beschermende laag rond de ruggengraat.

anders

Een laminectomie ook het risico van verscheidene andere gevaren. Postoperatieve bloeden, intern of extern, is altijd een risico, zoals het risico op bloedstolsels. Bloedstolsels kunnen vormen in je benen en maken hun weg naar je longen. Laminectomie gevaren ook een negatieve reactie op anesthesie of medicijnen die nodig is voor de procedure.