Wat zijn de voor- van het rookverbod?

Wat zijn de voor- van het rookverbod?


Rookverboden zijn wetten die verbieden het roken in openbare gelegenheden zoals restaurants, bars, kantoren, scholen en winkelcentra. Rookverboden van invloed op de gebruiker tabak en de ontvangers van tweedehands rook. Onderzoeken in gemeenschappen in het hele land tonen de profs van rookverboden.

Minder meeroken

De Environmental Protection Agency (EPA), de US National Toxicology Program en het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek hebben geconcludeerd dat passief roken kanker veroorzaakt. Het wordt beschouwd als het milieu tabaksrook. Mensen die ademen in tweedehands rook krijgen dezelfde chemicaliën en nicotine als rokers. Een rookverbod vermindert de hoeveelheid van tweedehands rook uitgestoten in het milieu en vermindert de tweedehands rook blootstelling aan niet-rokers. De vermindering van passief roken minimaliseert ook het risico op kanker.

Helpt rokers stoppen

Het aantal gerookte sigaretten af ​​met een rookverbod. Het bedrag van de daling is zo groot dat meer mensen besluiten om helemaal te stoppen met roken. Volgens de Mayo Clinic nicotineafhankelijkheid Center, het aantal hersenen receptoren die nicotine verhoging van inhaleren tabak hunkeren. Aangezien de receptoren verminderen de behoefte om te roken af, hetgeen resulteert in minder of niet roken. Rookverboden bieden ook mensen een reden om te stoppen met roken, want het is een ongemak om ergens vinden om te roken.

Minder hartaanvallen

Steden die een verbod op roken in openbare plaatsen hebben gezien een daling in het aantal hartaanvallen onder de leden van de gemeenschap, volgens het tijdschrift van de American Heart Association. Rookverboden geïmplementeerd in meer openbare plaatsen kan voorkomen dat 225.000 hartaanvallen per jaar, volgens de Universiteit van Kansas Medical School. Sigarettenrook invloed op het hart binnen enkele minuten, waardoor het bloed door het hart te plakkerig en oorzaak stolling geworden. Rookverboden lager het risico op hartaanvallen bij rokers en niet-rokers.